OliveMagazine

Αρωματικά μπισκότα με μπίρα

Αρωματικά μπισκότα με μπίρα

Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:45'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 3½ φλιτζάνια αλεύρι
  • ½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • ½ φλιτζάνι μπίρα Odyssey White Blance
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 κουτ. γλυκού γαρύφαλλο
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 1 κοφτή κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε τη μπίρα, τη ζάχαρη, τη σόδα, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού, το ελαιόλαδο και ανακατεύετε με σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Προσθέτετε το αλεύρι και ζυμώνετε τη ζύμη να ενωθούν τα υλικά.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC στον αέρα και στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος ένα ρηχό ταψί. Παίρνετε μικρές ποσότητες ζύμης και πλάθετε μπαλάκια, τα οποία τοποθετείτε στο ταψί, αφήνοντας μικρή απόσταση μεταξύ τους.

Ψήνετε τα μπισκότα στο φούρνο για 20-25 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν. Όταν τα βγάλετε από το φούρνο θα είναι λίγο μαλακά, αλλά στη συνέχεια, όταν κρυώσουν, θα γίνουν τραγανά.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr