OliveMagazine

Αρωματική κομπόστα σύκου με μους γιαουρτιού και μαστίχα

Αρωματική κομπόστα σύκου με μους γιαουρτιού και μαστίχα

Μερίδες:6-8
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:40'
Χρόνος αναμονής:1 ώρα
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό σύκα φρέσκα, πλυμένα και ξεφλουδισμένα
  • 350γρ. ζάχαρη
  • 2½ φλιτζάνια νερό
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • 2 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • Για τη μους γιαουρτιού

  • 300γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2%
  • 3/4 κουτ. γλυκού μαστίχα τριμμένη
  • 100ml κρέμα γάλακτος
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ετοιμάζετε τη μους: χτυπάτε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει μια σφιχτή σαντιγί. Προσθέτετε τη ζάχαρη τμηματικά, τη μαστίχα και κατόπιν το γιαούρτι λίγο λίγο, μέχρι να γίνει μια πηχτή κρέμα. Τοποθετείτε τη μους στο ψυγείο.

Βράζετε τη ζάχαρη με το νερό για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά και προσθέτετε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού. Βράζετε για 3 λεπτά και προσθέτετε τα σύκα. Τα σιγοβράζετε για 5-6 λεπτά μόνο και τα βγάζετε σε μπολ.

Συνεχίζετε να βράζετε το σιρόπι μέχρι να μείνει το μισό και περιχύνετε τα σύκα με αυτό. Αφήνετε να κρυώσουν. Σερβίρετε τη μους γιαουρτιού σε μπολάκια, προσθέτετε ένα δυο σύκα και την περιχύνετε με λίγο από το σιρόπι τους.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης- Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο