kotosoupa PINDOS
clock icon
50'

Αρωματική κοτόσουπα με καρότα και τζίντζερ

Υλικά

  • 2 φιλέτα στήθος Κοτόπουλο ΠΙΝΔΟΣ, σε κομμάτια
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 κλωναράκια σέλερι σε φετούλες
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 3 μεγάλα καρότα, καθαρισμένα, κομμένα σε λωρίδες
  • 1 μικρό κομμάτι τζίντζερ τριμμένο
  • 1 λίτρο ζωμό κοτόπουλου σπιτικό ή ψυγείου
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα
  • αλάτι, πιπέρι

Tips

  • Eπιλέγουμε πάντα Κοτόπουλο ΠΙΝΔΟΣ γιατί:
  • - Τρέφεται με 100% φυτικές τροφές πιστοποιημένες από τον AGROCERT
  • - Μεγαλώνει και εκτρέφεται σε υψόμετρο πάνω από 700 μ. στον ορεινό όγκο της ΠΙΝΔΟΥ στον Ν. Ιωαννίνων
  • - Έχει αυθεντική ορεινή γεύση
  • - Παράγεται με υψηλές προδιαγραφές ποιότητας και ασφάλειας
  • - Έχει πιστοποιημένη ποιότητα βασισμένη στο πρότυπο ISO 220000

Η επιτομή του comfort food είναι για εμάς ένα πιάτο αρωματική κοτόσουπα!

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το σέλερι και το καρότο.

Προσθέτετε το κοτόπουλο, σοτάρετε να πάρει λίγο χρώμα από όλες τις πλευρές και ρίχνετε στην κατσαρόλα το ζωμό. Προσθέτετε το τζίντζερ, αλάτι και πιπέρι.

Σιγοβράζετε μέχρι να μαγειρευτεί καλά το κοτόπουλο, ελέγχοντας ανά διαστήματα αν χρειάζεται να προσθέσετε επιπλέον ζωμό ή νερό, γιατί η σούπα σας πρέπει να έχει υγρά.

Σερβίρετε τη σούπα σε πιάτα, πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το σέλερι και το καρότο.

Βήμα 2

Προσθέτετε το κοτόπουλο, σοτάρετε να πάρει λίγο χρώμα από όλες τις πλευρές και ρίχνετε στην κατσαρόλα το ζωμό. Προσθέτετε το τζίντζερ, αλάτι και πιπέρι.

Βήμα 3

Σιγοβράζετε μέχρι να μαγειρευτεί καλά το κοτόπουλο, ελέγχοντας ανά διαστήματα αν χρειάζεται να προσθέσετε επιπλέον ζωμό ή νερό, γιατί η σούπα σας πρέπει να έχει υγρά.

Βήμα 4

Σερβίρετε τη σούπα σε πιάτα, πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό.