Διαδικασία
Καθαρίζετε, πλένετε και στραγγίζετε καλά τις σαλάτες. Κόβετε σε μεγάλα κομμάτια και τις ρίχνετε σε μπολ. Ανακατεύετε μέσα τα φύλλα του βασιλικού και της μέντας και αφήνετε στην άκρη.
Λαδώνετε ελαφρά ένα τηγάνι με ρίγες και το βάζετε να κάψει καλά. Ψήνετε το ταλαγάνι και από τις δύο πλευρές και το βγάζετε στην άκρη. Στο ίδιο τηγάνι ψήνετε τα ροδάκινα και από τις δύο πλευρές. Κόβετε το καθένα στα τέσσερα.
Χτυπάτε όλα τα υλικά της βινεγκρέτ στο μπλέντερ, δοκιμάζετε για αλάτι και, αν είναι απαραίτητο, συμπληρώνετε λίγο ακόμη.
Όταν θέλετε να σερβίρετε, ρίχνετε λίγη από τη βινεγκρέτ στο μπολ με τη σαλάτα και ανακατεύετε με τα χέρια σας.
Μεταφέρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος, προσθέτετε από πάνω το ταλαγάνι και τις φέτες του ροδάκινου. Σπάζετε το παστέλι με ένα μαχαίρι σε κομματάκια, πασπαλίζετε και σερβίρετε αμέσως.
Φωτογραφία: Γιάννης Αθυμαρίτης - Food Styling: Αντωνία Κατή