OliveMagazine

Αρωματική ρεβιθοσαλάτα με πιπεριά Φλωρίνης και αβοκάντο

Αρωματική ρεβιθοσαλάτα με πιπεριά Φλωρίνης και αβοκάντο

Μερίδες:4-5
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:1:20'
Έτοιμο σε:1:35'
Χρόνος αναμονής:12 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 200γρ. Ρεβίθια Χονδρά ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ, μουσκεμένα αποβραδίς
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης ψητές από βάζο
  • 1 μέτριο αβοκάντο, σε μικρά κυβάκια
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. σούπας κόλιανδρο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας κουκουνάρι ή αμύγδαλα χοντροκομμένα
  • Για το dressing

  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 κουτ. γλυκού ξίδι βαλσαμικό
  • 1/3 φλιτζανιού Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε κατσαρόλα με άφθονο, αλατισμένο νερό βράζετε τα ρεβύθια, μέχρι να μαλακώσουν καλά. Τα στραγγίζετε.

Αναμιγνύετε σε μεγάλο μπολ τα βρασμένα ρεβίθια, το αβοκάντο, τα κρεμμυδάκια, τον κόλιανδρο και τον μαϊντανό.

Βάζετε το κουκουνάρι ή τα αμύγδαλα σε στεγνό τηγάνι και τα ψήνετε λίγο σε χαμηλή φωτιά μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα. Τα αφήνετε να κρυώσουν και τα προσθέτετε στα ρεβίθια, κρατώντας λίγα στην άκρη για το γαρνίρισμα.

Κόβετε έξι λεπτές λωρίδες από τις πιπεριές και τις αφήνετε στην άκρη για το γαρνίρισμα. Κόβετε τις υπόλοιπες πιπεριές σε μικρά καρεδάκια και τα προσθέτετε στα ρεβίθια.

Χτυπάτε τα υλικά του dressing και το προσθέτετε στα ρεβίθια. Ανακατεύετε τη σαλάτα καλά και τη δοκιμάζετε για αλάτι ή λεμόνι όσο θέλετε. Σερβίρετε σε μπολ και γαρνίρετε με τις λωρίδες της πιπεριάς και το κουκουνάρι που φυλάξατε.

Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr