OliveMagazine

Αρωματική σαλάτα με σπανάκι και dressing φράουλας

Αρωματική σαλάτα με σπανάκι και dressing φράουλας

Μερίδες:για μία σαλατιέρα
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:20'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • ½ κιλό τρυφερά φύλλα από σπανάκι, πλυμένα καλά
  • 1 ματσάκι μυρώνια
  • 1 ματσάκι ρόκα
  • 1 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 15 φράουλες μέτριες, ολόκληρες
  • λίγο αλάτι χοντρό
  • Για το dressing

  • 10 φράουλες ώριμες
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
  • 3 κουτ. σούπας μηλόξιδο
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • λίγο αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Καθαρίζετε καλά το σπανάκι πετώντας τις σκληρές άκρες των φύλλων. Πλένετε καλά τα μυρώνια και πετάτε τους χοντρούς μίσχους. Κάνετε το ίδιο και με τη ρόκα.

Κόβετε τα τρία υλικά σας σε μικρά κομματάκια και τα αδειάζετε μέσα σε μια σαλατιέρα. Προσθέτετε τον ψιλοκομμένο άνηθο και το δυόσμο. Αλατίζετε με χοντρό αλάτι και ανακατεύετε καλά. Βάζετε τις ολόκληρες φράουλες πάνω από την πράσινη σαλάτα.

Ετοιμάζετε το dressing: ρίχνετε τις φράουλες, τη ζάχαρη, λίγο αλάτι και το μηλόξιδο στο μπλέντερ. Τα χτυπάτε καλά μέχρι να γίνουν ένας ομοιογενής πολτός.

Περιχύνετε τη σαλάτα σας με το dressing και αμέσως μετά με το ελαιόλαδο. Ανακατεύετε και σερβίρετε.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr