OliveMagazine

Αρωματική σούπα βελουτέ με φάβα και αβγοτάραχο

Αρωματική σούπα βελουτέ με φάβα και αβγοτάραχο

Μερίδες:4-5
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:60'
Έτοιμο σε:1:20'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 300γρ. φάβα Φενεού καθαρισμένη, πλυμένη
  • 1 πράσο μέτριο, μόνο το λευκό μέρος, χοντροκομμένο
  • ½ κρεμμύδι μικρό
  • 1 καρότο καθαρισμένο και κομμένο στα 4
  • 3 κόκκους μπαχάρι
  • 3 κλωναράκια λεμονοθύμαρο
  • 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για το γαρνίρισμα:

  • 6 μεγάλα φύλλα δυόσμου φρέσκου
  • 2-3 κουτ. σούπας λάδι
  • 2 κουτ. σούπας τρίμμα αβγοτάραχου
  • 12-15 μίνι κρουτόν
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βάζετε δύο λίτρα νερό να βράσει και προσθέτετε τη φάβα, το κρεμμύδι, το καρότο και το μπαχάρι. Αφαιρείτε με τρυπητή κουτάλα τον αφρό που δημιουργείται στην επιφάνεια.

Στο μεταξύ σοτάρετε το πράσο στο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει και να αρχίζει να παίρνει χρώμα. Το ρίχνετε μαζί με το λάδι στη φάβα που βράζει και προσθέτετε το λεμονοθύμαρο, αλάτι και πιπέρι. Σιγοβράζετε τη σούπα για 35-40 λεπτά περίπου ή μέχρι να λιώσει η φάβα. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο νερό για να γίνει μια πηχτή σούπα.

Περνάτε τη σούπα στο μπλέντερ και χτυπάτε μέχρι να γίνει σαν πηχτή κρέμα.

Ετοιμάζετε το γαρνίρισμα: Καίτε το λάδι σε μικρό τηγάνι και ρίχνετε μέσα τα φύλλα του δυόσμου. Μόλις αρχίζουν να ψήνονται και να παίρνουν βαθύ πράσινο χρώμα, τα βγάζετε προσεκτικά σε χαρτί κουζίνας.

Σερβίρετε τη σούπα σε μπολ, προσθέτετε τρία κρουτόν στο κάθε μπολ, σκορπάτε από πάνω μισό κουταλάκι του γλυκού τριμμένο αβγοτάραχο και τοποθετείτε ένα φύλλο τηγανισμένο δυόσμο στη μέση.

Φωτογραφίες: Γιάννης Αθυμαρίτης, Food styling: Αντωνία Κάτη

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο