OliveMagazine

Αρωματικοί πατατοκεφτέδες

Αρωματικοί πατατοκεφτέδες

Μερίδες:για 15-20 πατατοκεφτέδες
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:40'
Χρόνος αναμονής:15 λεπτά
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 συσκευασία Πουρέ Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ
  • 100γρ. γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
  • 400ml νερό
  • 1 φλιτζάνι φέτα σπασμένη σε μικρά κομματάκια
  • 1 φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 2-3 κουτ. σούπας Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 2 αβγά
  • 1 μικρό ματσάκι φρέσκια μαντζουράνα ψιλοκομμένη
  • 3-4 κουτ. σούπας φυλλαράκια δυόσμου ψιλοκομμένα
  • λίγο μοσχοκάρυδο στη μύτη του κουταλιού
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • καλαμποκάλευρο για το πανάρισμα
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ετοιμάζετε τον Πουρέ Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του.

Προσθέτετε στο μπολ όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε καλά. Αφήνετε τη ζύμη να σφίξει για 15 περίπου λεπτά στο ψυγείο κι ύστερα πλάθετε κεφτεδάκια - λιγάκι πλακουτσωτά.

Τα περνάτε από το καλαμποκάλευρο και τα βάζετε σε δισκάκι. Τα αφήνετε στο ψυγείο να σφίξουν για μια ώρα.

Ζεσταίνετε μπόλικο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι. Μόλις κάψει, τηγανίζετε τα πατατοκεφτεδάκια κι από τις δυο πλευρές, μέχρι να χρυσίσουν. Δεν φεύγετε ούτε στιγμή από πάνω τους γιατί χρειάζονται ελάχιστο τηγάνισμα. Τα βγάζετε να στραγγίσουν σε απορροφητικό χαρτί και τα σερβίρετε σε πιατέλα ζεστά.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο