OliveMagazine

Αρωματικό κάρι με κολοκύθια

Αρωματικό κάρι με κολοκύθια

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 4 πατάτες
  • 800 γρ. κολοκύθια
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • 1 καρότο
  • 5 κουτ. σούπας καλαμποκέλαιο
  • 2 κουτ. σούπας κάρι, ήπια καυτερό
  • 500 γρ. ντομάτες φρέσκιες, ψιλοκομμένες ή ντοματάκια κονκασέ
  • 400 ml γάλα καρύδας
  • 2 χούφτες αρακά
  • αλάτι
  • Για το σερβίρισμα

  • βρασμένο ρύζι basmati
  • 2 κουτ. σούπας φρέσκο κόλιανδρο
  • 1 λάιμ, τον χυμό
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Καθαρίζουμε τις πατάτες, τα κολοκύθια και τα κρεμμύδια και τα καρότα και τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια. Τα σοτάρουμε στο καλαμποκέλαιο για λίγα λεπτά και μετά ρίχνουμε το κάρι, τα ντοματάκια και 100 ml νερό. Αλατίζουμε και μαγειρεύουμε τα για 15' σε μέτρια φωτιά.

Ρίχνουμε το γάλα καρύδας, τον αρακά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 10΄ ακόμα. Σερβίρουμε με το ρύζι basmati, ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο και χυμό λάιμ.

Φωτογραφίες: Jonathan Gregson, Styling: Jo Harris, Food Styling: Ella Tarn

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο