OliveMagazine

Αρωματικό κέικ και γλάσο με τσάι του βουνού

Αρωματικό κέικ και γλάσο με τσάι του βουνού

Μερίδες:για 10-12 κομμάτια
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:60'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 200γρ. βούτυρο
  • 160ml γάλα
  • 10-12 κλωναράκια τσάι του βουνού σπασμένα σε κομμάτια (περίπου 8γρ.)
  • 150γρ. ζάχαρη
  • 3 αβγά
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 210γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ½ σωληνάριο βανίλια
  • ½ κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • Για το γλάσο

  • 150-170γρ. περίπου ζάχαρη άχνη
  • 60γρ. από το μίγμα βούτυρο-γάλα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βάζετε το γάλα να ζεσταθεί και προσθέτετε το τσάι του βουνού. Αφήνετε να σιγοβράσει για 2 λεπτά και προσθέτετε το βούτυρο. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και αφήνετε στην άκρη για 10 λεπτά. Στραγγίζετε το μίγμα, πετάτε τα κομμάτια του τσαγιού και αφήνετε να κρυώσει λίγο.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Παίρνετε 160γρ. από το μίγμα και φυλάτε το υπόλοιπο για το γλάσο. Χτυπάτε τα 160γρ. από το μίγμα με τη ζάχαρη και μετά προσθέτετε τα αβγά, τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού.

Ανακατεύετε το αλεύρι με το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτετε το στεγνό μίγμα στο υγρό και χτυπάτε μέχρι να ενσωματωθεί το αλεύρι. Απλώνετε το μίγμα σε μέτρια φόρμα κέικ, βουτυρωμένη και πασπαλισμένη με αλεύρι.

Ψήνετε στο για 35-40 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει χρώμα. Το βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσει.

Στο μεταξύ ετοιμάζετε το γλάσο: Παίρνετε 60γρ. από το μίγμα βούτυρο-γάλα και το χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Προσθέτετε λίγο λίγο τη ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει ένα παχύρρευστο μίγμα. Αναποδογυρίζετε το κέικ σε πιατέλα και το περιχύνετε με όσο γλάσο χρειάζεται για να καλύψει την επιφάνεια και να χύνεται λίγο στα πλαϊνά. Το υπόλοιπο γλάσο το σερβίρετε σε μπολ και συνοδεύετε με το κέικ για όσους θέλουν να προσθέσουν ακόμα λίγο στο κομμάτι τους.

Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο