OliveMagazine

Αρωματικό κέικ καρότου με μπαχαρικά, σαντιγί και σιρόπι καραμέλα

Αρωματικό κέικ καρότου με μπαχαρικά, σαντιγί και σιρόπι καραμέλα

Μερίδες:8-10
Χρόνος προετοιμασίας:25'
Χρόνος μαγειρέματος:1:25'
Έτοιμο σε:1:50'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150ºC, στον αέρα. Στρώνουμε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο διαμέτρου 22εκ. με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και βουτυρώνουμε τα πλαϊνά της. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ, το Κακάο ΓΙΩΤΗΣ, τα μπαχαρικά και την Καστανή Ζάχαρη Fytro.

Σε δεύτερο μπολ χτυπάμε τα αυγά με το λάδι και το ξύσμα πορτοκαλιού. Προσθέτουμε το τριμμένο καρότο, τα καρύδια ψιλοκομμένα και αδειάζουμε το μείγμα στο μπολ με τα στέρεα υλικά. Ανακατεύουμε με κουτάλι και αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα, ισιώνοντας την επιφάνειά του.

Ψήνουμε στον φούρνο για 1 ώρα και 25 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι που θα βυθίσουμε στο κέικ για να ελέγξουμε αν έχει ψηθεί. Ξεφουρνίζουμε το κέικ και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Χτυπάμε στο μίξερ το ΓΙΩΤΗΣ Créme με τη ζάχαρη άχνη για 5 λεπτά, να φουσκώσει και να αφρατέψει.

Όταν το κέικ κρυώσει, το κόβουμε κατά μήκος στη μέση. Βάζουμε το ένα κομμάτι σε πιατέλα και απλώνουμε επάνω τα 2/3 από την ποσότητα του ΓΙΩΤΗΣ Créme. Περιχύνουμε μεΣιρόπι Καραμέλα ΓΙΩΤΗΣ και σκεπάζουμε με το δεύτερο κομμάτι του κέικ. Απλώνουμε στην επιφάνεια του το υπόλοιπο ΓΙΩΤΗΣ Créme και γαρνίρουμε με Σιρόπι Καραμέλα ΓΙΩΤΗΣ και αν θέλουμε με επιπλέον ψιλοκομμένα καρύδια.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο