OliveMagazine

Αρωματικό ψητό αρνάκι με salsa verde

Αρωματικό ψητό αρνάκι με salsa verde

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:1:30'
Χρόνος μαγειρέματος:1:30'
Έτοιμο σε:3:0'
Χρόνος αναμονής:1 ώρα
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1.600γρ. αρνί μπούτι, ξεκοκαλισμένο και ανοιγμένο (ζητήστε το από το χασάπη σας)
  • 1 κουτ. σούπας μαραθόσπορους, ελαφρώς κοπανισμένους
  • χυμό + ξύσμα από 1 λεμόνι
  • έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για τη salsa verde

  • 1 κρεμμυδάκι εσαλότ, χοντροκομμένο
  • 4 αντζούγιες από βαζάκι, στραγγισμένες από το ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • χυμό + ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 2 κουτ. σούπας κάππαρη
  • 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό, χοντροκομμένο
  • 1 μικρό ματσάκι βασιλικό, χοντροκομμένο
  • έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ανακατεύετε τους μαραθόσπορους με το ξύσμα και το χυμό λεμονιού μαζί με 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και μπόλικο αλατοπίπερο. Τρίβετε με αυτό το μίγμα όλο το αρνί και το αφήνετε να μαριναριστεί για 1 ώρα περίπου.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 240οC στον αέρα και ετοιμάζετε τη salsa verde. Χτυπάτε όλα τα υλικά σε μπλέντερ μαζί με 3-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο μέχρι να γίνουν σάλτσα, όχι όμως λεία σαν αλοιφή. Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε στην άκρη.

Τυλίγετε το αρνί σε ρολό, το δένετε σε τρία σημεία με σπάγγο ψησίματος και το βάζετε σε ρηχό ταψί. Περιχύνετε με ελάχιστο ελαιόλαδο και το ψήνετε σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο για 1 ώρα. Το ξεσκεπάζετε και ψήνετε για 30 λεπτά ακόμη ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

Το ξεφουρνίζετε και το αφήνετε για 10 λεπτά να σταθεί πριν το κόψετε. Σερβίρετε συνοδεύοντας με τη salsa που ετοιμάσατε.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr