OliveMagazine

Ασπίκ με αβγά και λαχανικά

Ασπίκ με αβγά και λαχανικά

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:10'
Έτοιμο σε:25'
Χρόνος αναμονής:3 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 4 αβγά βραστά
  • 2 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
  • 100γρ. μπρόκολο
  • 3 κουτ. σούπας κρασί, λευκό
  • 1 φάκελο ζελατίνη σε σκόνη
  • 4 ντομάτες (ώριμες
  • 4 ατομικά φορμάκια για ζελέ
  • 2-3 κλωνάρια θυμάρι
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ζεσταίνετε το ζωμό λαχανικών. Βάζετε το κρασί σε ένα γυάλινο μπολ και πασπαλίζετε με τη ζελατίνη. Μόλις η ζελατίνη μουσκέψει και φουσκώσει, την αδειάζετε στο ζωμό και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί. Την αφήνετε να κρυώσει.

Βράζετε ελαφρά το μπρόκολο και το ψιλοκόβετε. Εν τω μεταξύ περνάτε στον τρίφτη τις ντομάτες, ρίχνετε μερικά φυλλαράκια θυμάρι, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Ρίχνετε από λίγο ζελέ (όταν κρυώσει) σε τέσσερα φορμάκια. Τοποθετείτε δυο τρία φυλλαράκια θυμάρι και λίγο μπρόκολο. Αφήνετε να κρυώσει λίγο και να σφίξει ελαφρώς το ζελέ και τοποθετείτε το αβγό. Γεμίζετε με ζελέ και μπρόκολο τα φορμάκια μέχρι να καλυφθεί το αβγό και τα βάζετε στο ψυγείο για 20-30 λεπτά.

Ρίχνετε το υπόλοιπο ζελέ στην τριμμένη ντομάτα και απογεμίζετε τα φορμάκια. Αφήνετε το ασπίκ για 2-3 ώρες στο ψυγείο. Λίγο πριν σερβίρετε, βυθίζετε τα φορμάκια σε ζεστό νερό (με προσοχή!) και αναποδογυρίζετε σε πιάτα.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Web

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο