OliveMagazine

Ατζέμ πιλάφι με αρνάκι

Ατζέμ πιλάφι με αρνάκι

Μερίδες:για 4-5 άτομα
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 2 φλιτζάνια ψαχνό από αρνί ψητό, σε κομμάτια
  • 4 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 3 ντομάτες κόκκινες, ξυσμένες στον τρίφτη
  • 2 φλιτζάνια ρύζι καρολίνα
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 2-3 κόκκους μπαχάρι
  • γιαούρτι πρόβειο για το σερβίρισμα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ζεσταίνετε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι. Αφού μαραθεί ρίχνετε το κρέας, το σκόρδο, τις τριμμένες ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και τα μπαχαρικά. Ανακατεύετε για λίγο και ρίχνετε όσο ζεστό νερό χρειάζεται ώστε να σκεπαστεί το φαγητό.

Αφήνετε να βράσει για 10 λεπτά περίπου και προσθέτετε το ρύζι και τρεισήμισι φλιτζάνια βραστό νερό. Αφήνετε να βράσει για ένα τέταρτο περίπου, ανακατεύοντας συχνά για να μην κολλήσει. Προσθέτετε επιπλέον νερό αν χρειαστεί. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό πασπαλισμένο με μία κουταλιά της σούπας γιαούρτι πρόβειο και πιπέρι.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr