OliveMagazine

Σουφλέ κολοκύθας

Σουφλέ κολοκύθας

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:25'
Χρόνος μαγειρέματος:60'
Έτοιμο σε:1:25'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό κολοκύθα
  • 1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 φάκελος Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ
  • 500ml γάλα για την Μπεσαμέλ
  • 75γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο λιωμένο + 20γρ. επιπλέον για τις φόρμες
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Αλείφετε με μαργαρίνη ή βούτυρο το σκεύος που θα ψήσετε το σουφλέ και το πασπαλίζετε εσωτερικά με λίγη παρμεζάνα. Το βάζετε στο ψυγείο.

Κόβετε την κολοκύθα σε φέτες σαν καρπούζι, την καθαρίζετε από τα σπόρια, τη βάζετε σε ταψί και την ψήνετε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου μισή ώρα να μαλακώσει. Την αφήνετε να κρυώσει. Την καθαρίζετε από τη φλούδα και την πολτοποιείτε με πιρούνι. Καλό είναι πριν την πολτοποιήσετε να την αφήσετε σε ένα σουρωτήρι για ένα τέταρτο πιέζοντάς τη να βγάλει τα ζουμιά της. Από τον πολτό θα χρησιμοποιήσετε 350 γραμμάρια. Αν σάς περισσέψει την κρατάτε για κάποια άλλη παρασκευή ή τη χρησιμοποιείτε για γαρνιτούρα για τα ψητά σας.

Ετοιμάζετε και την Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Την ενσωματώνετε στον πουρέ κολοκύθας, ρίχνετε και την παρμεζάνα και ανακατεύετε μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Γεμίζετε το σκεύος κατά τα 2/3 με το μίγμα και ψήνετε το σουφλέ στο φούρνο για 30 λεπτά. Το σερβίρετε ζεστό μόλις το βγάλετε από το φούρνο.

Tips

Εναλλακτικά μπορείτε να φτιάξετε ατομικές μερίδες, μοιράζοντας το μίγμα σε 7-8 φόρμες.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr