OliveMagazine

Αφέλια

Αφέλια

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:1:10'
Έτοιμο σε:1:25'
Χρόνος αναμονής:12 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό χοιρινό κρέας χωρίς κόκκαλο
  • ¾ φλιτζανιού κρασί κόκκινο, ξηρό
  • 2 κουτ. σούπας σπόρους κόλιανδρου
  • 3-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • νερό
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Κόβετε το κρέας σε κύβους των 4εκ. περίπου, το βάζετε σε μεγάλο μπολ μαζί με το κρασί, το αλατοπίπερο και τους σπόρους κόλιανδρου και αφήνετε στο ψυγείο για ένα βράδυ, να μαριναριστεί.

Όταν θέλετε να το μαγειρέψετε, το στραγγίζετε και κρατάτε τη μαρινάδα στην άκρη. Ζεσταίνετε σε ένα βαθύ τηγάνι το λάδι και σοτάρετε το κρέας να πάρει χρώμα.

Όταν ροδίσει προσθέτετε τη μαρινάδα: αν δεν φθάνει για να σκεπάσει το κρέας προσθέτετε και λίγο νερό. Σκεπάζετε με καπάκι και σιγοβράζετε επί μία ώρα περίπου ή μέχρι να ψηθεί το κρέας και να πήξει λίγο η σάλτσα.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr