OliveMagazine

Αφράτα pancakes χωρίς γλουτένη

Αφράτα pancakes χωρίς γλουτένη

Μερίδες:4-5
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 200γρ. Αλεύρι Για όλες τις Χρήσεις Χωρίς Γλουτένη Μύλοι Αγίου Γεωργίου
  • 1 αβγό
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 καψουλάκι βανιλίνη
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ¼ κουτ. γλυκού αλάτι
  • ¾ φλιζανιού γάλα
  • βούτυρο για το τηγάνι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε ένα μπολ χτυπάτε το αβγό, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το ελαιόλαδο. Προσθέτετε το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι και το γάλα και ανακατεύετε καλά να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Σε ένα μικρό τηγάνι βάζετε λίγο βούτυρο να λιώσει και προσθέτετε μία κουτάλα από το μίγμα, σχηματίζοντας pancakes. Ψήνετε σε μέτρια φωτιά, γυρνώντας το όταν κάνει φουσκάλες στην επιφάνεια του, για να ροδίσει και από τις 2 πλευρές.

Σερβίρετε με μέλι, φρέσκα φρούτα ή ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή σας.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο