OliveMagazine

Αφράτο κέικ κολοκύθας

Αφράτο κέικ κολοκύθας

Μερίδες:8-10
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:60'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 280γρ. κολοκύθα τριμμένη
  • 240γρ. ζάχαρη
  • 2 αβγά + 1 κρόκος
  • 100γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 125γρ. σπορέλαιο
  • 280γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 10γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 4γρ. μαγειρική σόδα
  • 1γρ. κανέλα
  • 2γρ. αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175οC. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ.

Σε ένα μπολ βάζετε την κολοκύθα, το σπορέλαιο, το βούτυρο, την κανέλα, το αλάτι και τη ζάχαρη και ανακατεύετε καλά με σύρμα ζαχαροπλαστικής. Προσθέτετε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε με μια σπάτουλα σιλικόνης να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Αδειάζετε το μίγμα στη φόρμα που ετοιμάσατε και ψήνετε στο φούρνο για περίπου 40 λεπτά (ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από την υγρασία της κολοκύθας).

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr