OliveMagazine

Αφράτο παντεσπάνι

Αφράτο παντεσπάνι

Μερίδες:για 3 ταψάκια διαμ. 25εκ.
Χρόνος προετοιμασίας:25'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 6 αβγά
  • 270γρ. ζάχαρη
  • 2 κουτ. σούπας αραβοσιτέλαιο
  • 190γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175οC στον αέρα και αλείφετε με βούτυρο 3 ταψάκια διαμέτρου 25εκ. Προσαρμόζετε στον πάτο του καθενός από ένα δίσκο αντικολλητικό χαρτί ψησίματος κομμένο ακριβώς στο μέγεθός του.

Χτυπάτε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη για 8 λεπτά περίπου, μέχρι το μίγμα να φουσκώσει και να γίνει λευκό και αφράτο. Προσθέτετε το αραβοσιτέλαιο, χτυπάτε λίγο ακόμα και σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ.

Μέσα σε ένα μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το ρίχνετε σταδιακά στο μίγμα των αβγών ανακατεύοντας παράλληλα με σπάτουλα, κάνοντας κυκλικές κινήσεις μέχρι να το πάρει όλο και να ομογενοποιηθεί.

Μοιράζετε το μίγμα στα ταψάκια που ετοιμάσατε, ισιώνετε την επιφάνεια και ψήνετε στον φούρνο για 15 λεπτά περίπου. Αναποδογυρίζετε σε σχάρα να κρυώσουν και τραβάτε προσεκτικά το χαρτί να ξεκολλήσει.

Tips

Για παντεσπάνι σοκολάτας αφαιρείτε 50γρ. αλεύρι από τη συνταγή και τα αντικαθιστάτε με 50γρ. κακάο κοσκινισμένο.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο