OliveMagazine

Αφράτο τσουρέκι

Αφράτο τσουρέκι

Μερίδες:για 1 μεγάλο τσουρέκι
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:45'
Έτοιμο σε:1:15'
Χρόνος αναμονής:2.5 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 250γρ. Lurpak, κρύο, σε μικρά κομμάτια
  • 200γρ. φρέσκο γάλα
  • 200γρ. ζάχαρη
  • 6 αβγά
  • 5γρ. μαχλέπι
  • 5γρ. μαστίχα τριμμένη ή μαστιχέλαιο
  • 10γρ. αλάτι
  • 40γρ. μαγιά της μπύρας
  • 750γρ. αλεύρι σκληρό
  • 1 αβγό αραιωμένο με λίγο νερό ή γάλα για το άλειμμα
  • αμύγδαλο φιλέ
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα χλιαραίνετε το γάλα και διαλύετε τη μαγιά.

Στον κάδο του μίξερ ρίχνετε όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο.

Προσθέτετε το μίγμα γάλακτος και με το γάντζο ζυμώνετε μέχρι η ζύμη να ομογενοποιηθεί καλά και σταδιακά ρίχνετε το κρύο Lurpak.

Συνεχίζετε το ζύμωμα μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Την σκεπάζετε καλά και την αφήνετε σε ζεστό περιβάλλον μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

Τη ζυμώνετε με τα χέρια σας, τη μοιράζετε σε τρία ίσα μέρη και φτιάχνετε μία πλεξούδα, τη βάζετε σε ένα ταψί και τη σκεπάζετε ξανά. Αφήνετε να φουσκώσει. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170°C.

Αλείφετε με πολύ προσοχή με το μίγμα του αβγού, πασπαλίζετε με το φιλέ αμύγδαλο και ψήνετε στο φούρνο για 45 λεπτά περίπου, μέχρι το τσουρέκι να ροδίσει .

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο