OliveMagazine

Αχιβάδες με πράσα

Αχιβάδες με πράσα

Μερίδες:4-6
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:35'
Χρόνος αναμονής:1 ώρα
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό αχιβάδες
  • 2 πράσα ψιλοκομμένα
  • 250ml κρέμα γάλακτος για μαγειρική (προαιρετικά)
  • 1 κουτ. σούπας μαραθόσπορους
  • 1 πιπερίτσα καυτερή, ψιλοκομμένη
  • 1 κουτ. σούπας τζίντζερ τριμμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • ½ κουτ. σούπας βούτυρο
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βάζετε τα θαλασσινά να μουλιάσουν σε κρύο νερό για 1 ώρα περίπου, αλλάζοντας αρκετές φορές το νερό (για να φύγει η άμμος).

Σε ένα βαθύ τηγάνι ή γουόκ ζεσταίνετε το βούτυρο και το λάδι και σοτάρετε τα πράσα, το τζίντζερ και το σκόρδο. Αλατοπιπερώνετε, σκεπάζετε το σκεύος και αφήνετε να σιγοβράσουν με ελάχιστο νεράκι για μερικά λεπτά.

Καβουρδίζετε ξεχωριστά σε αντικολλητικό τηγανάκι τους μαραθόσπορους και την καυτερή πιπερίτσα (αν τη θέλετε λιγότερο καυτερή, αφαιρείτε τους σπόρους). Τα ρίχνετε στο τηγάνι με τα πράσα και ανακατεύετε.

Όταν μαλακώσουν τα πράσα, ρίχνετε την κρέμα γάλακτος. Μόλις αρχίσει να βράζει, προσθέτετε τις αχιβάδες και βράζετε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά μέχρι να ανοίξουν.

Σερβίρετε αμέσως πασπαλίζοντας, αν θέλετε, με φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο.

Φωτογραφίες: Κων/νος Καφίρης - Food styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr