Διαδικασία
Περνάτε ολόκληρα τα καθαρισμένα αχλάδια από το χυμό του λεμονιού και στη συνέχεια τα ραντίζετε με τη μαύρη ζάχαρη. Σοτάρετε τα αχλάδια στο βούτυρο και σβήνετε με το κρασί. Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 15 λεπτά.
Δύο λεπτά πριν από το τέλος, ρίχνετε την κρέμα, ανακατεύετε προσεκτικά, προσθέτετε τη λουίζα, αλάτι και πιπέρι. Συνοδεύετε με τυρί ροκφόρ.
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Elena Jeffrey
Tips
Το επιδόρπιο συνοδεύεται με ένα μοσχάτο Λήμνου, το οποίο έχει αρκετή οξύτητα και αρώματα φρούτων.