OliveMagazine

Αχλάδια με ξηρό κρασί

Αχλάδια με ξηρό κρασί

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 4 αχλάδια (όχι ώριμα) καθαρισμένα
  • 3 κουτ. σούπας βούτυρο
  • χυμό 1 λεμονιού
  • 2 ποτήρια κρασί λευκό ξηρό
  • 1 κουτ. σούπας φρέσκια κρέμα
  • 2 φυλλαράκια λουίζα
  • ½ κουτ. σούπας ζάχαρη μαύρη
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Περνάτε ολόκληρα τα καθαρισμένα αχλάδια από το χυμό του λεμονιού και στη συνέχεια τα ραντίζετε με τη μαύρη ζάχαρη. Σοτάρετε τα αχλάδια στο βούτυρο και σβήνετε με το κρασί. Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 15 λεπτά.

Δύο λεπτά πριν από το τέλος, ρίχνετε την κρέμα, ανακατεύετε προσεκτικά, προσθέτετε τη λουίζα, αλάτι και πιπέρι. Συνοδεύετε με τυρί ροκφόρ.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Elena Jeffrey

Tips

Το επιδόρπιο συνοδεύεται με ένα μοσχάτο Λήμνου, το οποίο έχει αρκετή οξύτητα και αρώματα φρούτων.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr