OliveMagazine

Βίδες με καλαμαράκια Safcol

Βίδες με καλαμαράκια Safcol

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:5'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:35'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 500γρ. Βίδες OMIKRON
  • 50 ml έ.π. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 100 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 100ml χυμό ντομάτας
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι φρέσκο
  • 2 κονσέρβες Καλαμαράκια σε πικάντικη σάλτσα SAFCOL
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βράζετε τα ζυμαρικά Βίδες Omikron σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους. Κρατάτε ½ φλιτζάνι από το νερό τους και τα στραγγίζετε.

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτετε το κρεμμύδι και σοτάρετε για 2-3 λεπτά. Ρίχνετε και το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμα. Σβήνετε με το κρασί και, μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, ανακατεύετε τον χυμό ντομάτας. Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε το θυμάρι, ανακατεύετε και αφήνετε τη σάλτσα να βράσει για 8-10 λεπτά και να πήξει κατά τα 2/3.

Προσθέτετε τα Καλαμαράκια Safcol στο τηγάνι μαζί με τη σάλτσα τους και σιγοβράζετε για 2-3 λεπτά να ζεσταθούν.

Ανακατεύετε μέσα στο τηγάνι τις βίδες -μαζί με το νερό που έβρασαν αν χρειαστεί να αραιώσει λίγο η σάλτσα- και σερβίρετε αμέσως σε πιάτα.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr