Διαδικασία
Βράζετε τα ζυμαρικά, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Τα στραγγίζετε και τα αφήνετε κατά μέρος, ζεστά.
Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε τις ροδέλες μαραθόριζας και πράσου για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.
Σβήνετε με το ούζο και ανακατεύετε για λίγο, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά, ρίχνετε την κομματιασμένη πέστροφα και σκορπίζετε τους σπόρους γλυκάνισου. Ανακατεύετε προσεκτικά και ξαναβάζετε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτετε τα στραγγισμένα ζυμαρικά, ανακατεύετε προσεκτικά και μοιράζετε σε πιάτα. Σερβίρετε αμέσως.
Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food styling: Αντωνία Κατή