OliveMagazine

Βίδες με μαραθόριζα, ούζο και καπνιστή πέστροφα

Βίδες με μαραθόριζα, ούζο και καπνιστή πέστροφα

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:5'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:20'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 πακέτο βίδες
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μαραθόριζα μέτρια, χωρίς τις σκληρές εξωτερικές φλούδες και ίνες, σε λεπτές ροδέλες
  • 2 πράσα μέτρια (μαζί και το τρυφερό πράσινο μέρος τους), σε λεπτές ροδέλες
  • 4 κουτ. σούπας ούζο
  • 2 φιλέτα πέστροφα καπνιστή, 300γρ. περίπου (θα τα βρείτε συσκευασμένα στα ψυγεία των περισσότερων σούπερ μάρκετ)
  • 1/2 κουτ. γλυκού σπόρους γλυκάνισου κοπανισμένους ελαφρά
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βράζετε τα ζυμαρικά, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Τα στραγγίζετε και τα αφήνετε κατά μέρος, ζεστά.

Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε τις ροδέλες μαραθόριζας και πράσου για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.

Σβήνετε με το ούζο και ανακατεύετε για λίγο, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά, ρίχνετε την κομματιασμένη πέστροφα και σκορπίζετε τους σπόρους γλυκάνισου. Ανακατεύετε προσεκτικά και ξαναβάζετε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτετε τα στραγγισμένα ζυμαρικά, ανακατεύετε προσεκτικά και μοιράζετε σε πιάτα. Σερβίρετε αμέσως.

Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr