OliveMagazine

Βίδες με χωριάτικη σαλάτα

Βίδες με χωριάτικη σαλάτα

Μερίδες:5-6
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 συσκευασία βίδες
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο κομμένο στη μέση
  • 400γρ. ντοματίνια, πλυμένα, σκουπισμένα, κομμένα στη μέση
  • 3-4 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό, κατά προτίμηση λευκό
  • 300γρ. φέτα της αρεσκείας σας, σε μικρούς κύβους
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, σε λεπτές ροδέλες
  • ½ φλιτζάνι ντομάτες λιαστές σε λάδι, στραγγισμένες, ψιλοκομμένες
  • 3 κουτ. σούπας κάππαρη ξεπλυμένη, στραγγισμένη καλά
  • ½ φλιτζάνι ελιές θρούμπες
  • 1 φλιτζάνι φύλλα φρέσκου δυόσμου, ψιλοκομμένα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βράζετε τις βίδες αλ ντέντε σε άφθονο αλατισμένο νερό, τις στραγγίζετε και τις αφήνετε κατά μέρος.

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το σκόρδο για μισό λεπτό, μέχρι απλώς να σκορπίσει το άρωμά του στο λάδι. Το πετάτε και ρίχνετε στο τηγάνι τα ντοματίνια, αλάτι και πιπέρι. Τα σοτάρετε για 3-4 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν και να ζαρώνει η φλούδα τους. Σβήνετε με το βαλσαμικό ξίδι, ανακατεύετε απαλά και αποσύρετε από τη φωτιά.

Σε μια μεγάλη σαλατιέρα ρίχνετε τις βίδες και τα σοταρισμένα ντοματίνια, μαζί με τη σάλτσα του τηγανιού.

Προσθέτετε τη φέτα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τις λιαστές ντομάτες, την κάππαρη, τις ελιές, τον δυόσμο, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύετε και αφήνετε να κρυώσει καλά και να αναμιχθούν τα αρώματα.

Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food Styling: Aντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο