OliveMagazine

Στριφτά ζυμαρικά με χωριάτικη σαλάτα

Στριφτά ζυμαρικά με χωριάτικη σαλάτα

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 500γρ. ζυμαρικό Στριφτό Melissa
  • ½ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες στη μέση
  • 400γρ. φρέσκα ντοματίνια, πλυμένα, στεγνά, κομμένα στα 2
  • 3-4 κουτ. σούπας βαλσαμικό ξίδι λευκό
  • 300γρ. φέτα, σε κυβάκια
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε λεπτές ροδέλες
  • ½ φλιτζάνι λιαστές ντομάτες σε λάδι, στραγγισμένες, ψιλοκομμένες
  • 3 κουτ. σούπας κάππαρη ξεπλυμένη, καλά στραγγισμένη
  • ½ φλιτζάνι ελιές θρούμπες
  • 1 φλιτζάνι φύλλα φρέσκου δυόσμου, ψιλοκομμένα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βράζετε τα ζυμαρικά al dente, σε άφθονο αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζετε και τα αφήνετε κατά μέρος.

Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το σκόρδο για ½ λεπτό, μέχρι απλώς να σκορπίσει το άρωμά του στο λάδι. Το πετάτε και ρίχνετε στο τηγάνι τα ντοματίνια, αλάτι και πιπέρι. Σοτάρετε για 3-4 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν και να ζαρώνει η φλούδα τους.

Σβήνετε με το βαλσαμικό ξίδι, ανακατεύετε απαλά και αποσύρετε από τη φωτιά.

Σε μεγάλο μπολ ρίχνετε τα ζυμαρικά και τα σοταρισμένα ντοματίνια, μαζί με τη σάλτσα του τηγανιού. Προσθέτετε τη φέτα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τις λιαστές ντομάτες, την κάππαρη, τις θρούμπες, το δυόσμο, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύετε και σερβίρετε ζεστά ή χλιαρά.

Φωτογραφία - Food styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο