OliveMagazine

Βασιλόπιτα με αμυγδαλόπαστα

Βασιλόπιτα με αμυγδαλόπαστα

Μερίδες:8-10
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:50'
Έτοιμο σε:1:10'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 250γρ. βούτυρο φρέσκο
  • 210γρ. Kαστανή Zάχαρη Fytro
  • 5 κρόκους αβγών
  • 2 γιαούρτια
  • 300γρ. Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
  • ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
  • 240γρ. αμυγδαλόπαστα έτοιμη
  • εσάνς πικραμύγδαλου
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με την Kαστανή Zάχαρη Fytro για 6-8 λεπτά. Προσθέτετε την αμυγδαλόπαστα κομμένη με το χέρι σε μικρά κομμάτια, συνεχίζοντας το χτύπημα.

Όταν το μίγμα ομογενοποιηθεί προσθέτετε τους κρόκους αβγών, το γιαούρτι και μερικές σταγόνες εσάνς πικραμύγδαλου, συνεχίζοντας το χτύπημα.

Τέλος, προσθέτετε τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ, σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ και ανακατεύετε απαλά με μια σπάτουλα.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160οC. Αδειάζετε το μίγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα με αποσπώμενο πάτο ή σε ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Ψήνετε τη βασιλόπιτα πίτα στο φούρνο για περίπου 50 λεπτά.

Την αφήνετε να κρυώσει λιγάκι και την αναποδογυρίζετε σε σχάρα μέχρι να κρυώσει εντελώς. Μεταφέρετε τη βασιλόπιτα σε πιατέλα, προσθέτετε από κάτω το φλουί και πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη. Αν θέλετε, στολίζετε τη βασιλόπιτα σας και με μία φαρδιά ασημένια ή κόκκινη κορδέλα ή κάποιο άλλο χριστουγεννιάτικο στολίδι.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr