Διαδικασία
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Χτυπάτε τη μαργαρίνη μαζί με τη ζάχαρη στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αφρατέψει το μίγμα.
Προσθέτετε τα αβγά ένα ένα, το γιαούρτι, το κονιάκ, το ξύσμα του πορτοκαλιού και τις βανίλιες συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Κρατάτε λίγο από το αλεύρι και το ανακατεύετε με τον ανανά και την παπάγια. Σε ένα μπολ αναμιγνύετε το αλεύρι με το τριμμένο αμύγδαλο και το μπέικιν πάουντερ. Χαμηλώνετε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνετε το μίγμα με το αλεύρι σε δόσεις και εναλλάξ με τα ξερά φρούτα και το χυμό πορτοκαλιού, μέχρι να γίνουν ενιαίο μίγμα.
Αδειάζετε το μίγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί διαμέτρου 26εκ. Τυλίγετε ένα νόμισμα σε λίγο αλουμινόχαρτο και το βυθίζετε σε τυχαίο σημείο.
Ψήνετε τη βασιλόπιτα στον προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσει.
Βγάζετε την πίτα από το φούρνο και ύστερα από λίγο την ξεφορμάρετε σε πιατέλα. Όταν κρυώσει, τη διακοσμείτε με ζάχαρη άχνη, ρίχνοντάς την από πάνω με σουρωτήρι.
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης, Food Styling: Αντωνία Κατή.