OliveMagazine

Βασιλόπιτα με ελαιόλαδο και ξερά φρούτα

Βασιλόπιτα με ελαιόλαδο και ξερά φρούτα

Μερίδες:10
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:50'
Έτοιμο σε:1:10'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 1½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • 6 αβγά
  • 2 φλιτζάνια Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 φλιτζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα, σε σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 φλιτζάνι σταφίδες ανάμεικτες (ξανθές και μαύρες)
  • 5 σύκα αποξηραμένα, ψιλοκομμένα
  • 5 βερίκοκα αποξηραμένα, ψιλοκομμένα
  • ζάχαρη άχνη
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Κρατάτε μια χούφτα Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ στην άκρη και ανακατεύετε την υπόλοιπη με την πούδρα των αμύγδαλων και το Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC.

Χτυπάτε στο μίξερ το λάδι για 5 λεπτά και προσθέτετε τη ζάχαρη. Συνεχίζετε το χτύπημα για μερικά λεπτά ακόμα, μέχρι να φουσκώσει και να ασπρίσει το μίγμα.

Ρίχνετε τα αβγά ένα ένα και συνεχίζετε το χτύπημα για 3-4 λεπτά. Προσθέτετε το ξύσμα του πορτοκαλιού και τέλος το χυμό εναλλάξ με το μίγμα του αλευριού. Όταν το μίγμα γίνει λείο και ομοιογενές σταματάτε το μίξερ. Ανακατεύετε τις σταφίδες, τα σύκα και τα βερίκοκα με τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ που κρατήσατε και την ενσωματώνετε στη ζύμη ανακατεύοντας με σπάτουλα.

Ρίχνετε το μίγμα σε βουτυρωμένη φόρμα με διάμετρο 23-24εκ. Και ψήνετε την πίτα στους 175οC για 40-50 λεπτά. Την αφήνετε να κρυώσει για 10 λεπτά και την αναποδογυρίζετε σε σχάρα, μέχρι να κρυώσει εντελώς. Είναι η ώρα που θα της βάλετε και το νόμισμα.

Όταν κρυώνει η βασιλόπιτα πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη που ρίχνετε από σουρωτήρι και σερβίρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr