OliveMagazine

Βασιλόπιτα με καρύδια και καστανή ζάχαρη

Βασιλόπιτα με καρύδια και καστανή ζάχαρη

Μερίδες:για 1 στρογγυλό ταψάκι διαμ. 23εκ.
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:50'
Έτοιμο σε:1:10'
Χρόνος αναμονής:2 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 8 κρόκους αβγών
  • 2 αβγά ολόκληρα
  • 325γρ. ζάχαρη καστανή
  • 175γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 5γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 105γρ. μαργαρίνη με βούτυρο λιωμένο
  • 100γρ. καρύδια, σε κομμάτια
  • 1 στικ βανίλιας ανοιγμένη κατά μήκος στη μέση
  • ½ κουτ. γλυκού κανέλα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε ένα σκεύος λιώνετε το βούτυρο. Ξύνετε τα σποράκια από τη βανίλια με ένα μαχαιράκι και τα ρίχνετε σε ένα άλλο σκεύος. Προσθέτετε τη ζάχαρη, τους κρόκους, τα αβγά και τη βανίλια και ανακατεύετε τα υλικά σας με σύρμα. Έπειτα προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε να ενσωματωθεί κι αυτή στο μίγμα.

Στη συνέχεια, ρίχνετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα και ανακατεύετε. Τέλος, προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο, ανακατεύετε πάλι το μίγμα σας, ρίχνετε τα καρύδια και αδειάζετε το τελικό μίγμα σε αντικολλητική φόρμα. Αν δεν έχετε αντικολλητική φόρμα, θα πρέπει να τη βουτυρώσετε και να την αλευρώσετε πριν τοποθετήσετε μέσα τη βασιλόπιτα. Καλό είναι να αφήσετε το μίγμα να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου πριν το ψήσετε.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Τυλίγετε ένα νόμισμα σε αλουμινόχαρτο και το βυθίζετε σε τυχαίο σημείο. Ψήνετε τη βασιλόπιτα στο φούρνο για 40-45 λεπτά περίπου (ανάλογα το φούρνο).

Αφού κρυώσει η βασιλόπιτα την ξεφορμάρετε σε πιατέλα και την πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη πριν τη σερβίρετε.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr