OliveMagazine

Βασιλόπιτα με πορτοκάλι

Βασιλόπιτα με πορτοκάλι

Μερίδες:15
Χρόνος προετοιμασίας:25'
Χρόνος μαγειρέματος:45'
Έτοιμο σε:1:10'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 335γρ. ζάχαρη άχνη
  • 335γρ. βούτυρο φρέσκο αγελάδος
  • 315γρ. αβγά (6 αβγά)
  • 125ml χυμό πορτοκάλι
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 12γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 385γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 85γρ. πούδρα αμυγδάλου
  • 1 λοβό βανίλιας
  • 1 πρέζα κανέλα (2,5γρ.)
  • ελάχιστο μοσχοκάρυδο
  • ελάχιστο γαρίφαλο
  • ζάχαρη άχνη για τη διακόσμηση
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170 βαθμούς. Σε ένα μπολ βάζετε το μπέικιν πάουντερ, το αλεύρι, την πούδρα αμυγδάλου, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το γαρίφαλο και ανακατεύετε.

Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε κατά μήκος τη βανίλια, «ξύνετε» τα σποράκια της και τα ρίχνετε στον κάδο του μίξερ. Προσθέτετε το βούτυρο, το ξύσμα πορτοκαλιού και τη ζάχαρη και με το φτερό χτυπάτε μέχρι να αφρατέψουν. Έπειτα προσθέτετε ένα προς ένα τα αβγά και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Τέλος βάζετε σταδιακά το χυμό πορτοκαλιού και συνεχίζοντας το ανακάτεμα ρίχνετε στον κάδο το μίγμα με τα άλευρα.

Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μία στρογγυλή φόρμα και αδειάζετε μέσα το μίγμα. Βάζετε τη φόρμα στον φούρνο και ψήνετε για 40-45 λεπτά. Όταν ψηθεί η βασιλόπιτα την ξεφορμάρετε και μόλις κρυώσει την πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr