Διαδικασία
Για τη σούπα: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι, το πράσο, τις πατάτες και το
κουνουπίδι για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαραθούν. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε τον ζωμό. Μόλις πάρουν βράση τα υλικά, χαμηλώνετε τη φωτιά και μαγειρεύετε για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Για την τηγανιά: Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα μανιτάρια σε δυνατή φωτιά. Όταν ροδίσουν χαμηλώνετε τη φωτιά, προσθέτετε το σκόρδο, ανακατεύετε να βγάλει το άρωμά του και σβήνετε με το κρασί. Αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ, αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε τον κόλιανδρο και την πάπρικα. Αφήνετε τα μανιτάρια να μαλακώσουν για 10-15 λεπτά ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα. Αποσύρετε από τη φωτιά.
Πολτοποιείτε τη σούπα σε δόσεις στο μπλέντερ (ή μέσα στην κατσαρόλα με το ραβδομπλέντερ). Δοκιμάζετε το αλατοπίπερο. Σερβίρετε τη σούπα σε μπολ, μοιράζετε από 1-2 κουταλιές μανιτάρια και πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Φωτογραφία: Studio M, Styling: Κατερίνα Λυκουρέση- Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης