OliveMagazine

Βελουτέ με ρόκα και κολοκυθάκι

Βελουτέ με ρόκα και κολοκυθάκι

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 500γρ. κολοκυθάκια σε κυβάκια
  • 1 μέτριο ματσάκι ρόκα χοντροκομμένη
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
  • μισό λίτρο ζωμό λαχανικών
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας γραβιέρα τριμμένη
  • 1 κουτ. γλυκού μίγμα μπαχαρικών για κρέας ή κοτόπουλο
  • 1 πατάτα σε κυβάκια
  • γιαούρτι + τριμμένο κόλιανδρο για το σερβίρισμα
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πατάτα, το μίγμα μπαχαρικών και τα κολοκυθάκια μέχρι να μαραθούν. Ρίχνετε τη ρόκα και σβήνετε με το ζωμό.

Χαμηλώνετε τη φωτιά, αλατίζετε ελαφρά και μαγειρεύετε για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει καλά η πατάτα.

Προσθέτετε τη γραβιέρα, πολτοποιείτε και προσθέτετε λίγο ζεστό νερό αν χρειαστεί αραίωση.

Σερβίρετε αμέσως τη σούπα, γαρνίροντας με γιαούρτι πασπαλισμένο με τριμμένο κόλιανδρο.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr