OliveMagazine

Βελουτέ ξινού τραχανά με τσιπς παντζαριού

Βελουτέ ξινού τραχανά με τσιπς παντζαριού

Μερίδες:4-5
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:60'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 2 λίτρα ζωμό λαχανικών
  • 1 νεροπότηρο τραχανά ξινό
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 4 μεγάλα παντζάρια
  • λάδι για το τηγάνισμα
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βάζετε τον ζωμό λαχανικών να βράσει και προσθέτετε μέσα τον ξινό τραχανά και το ελαιόλαδο. Βράζετε καλά για να φουσκώσει ο τραχανάς και να μαλακώσει πολύ.

Μισή ώρα μετά το ξεκίνημα του βρασμού αλατοπιπερώνετε και συνεχίζετε το βράσιμο τουλάχιστον για 30 λεπτά ακόμα για να πήξει καλά η σούπα. Την αφήνετε να κρυώσει και τη χτυπάτε στο μπλέντερ να γίνει βελούδινη.

Ετοιμάζετε τα τσιπς παντζαριού: Πλένετε καλά, ξεφλουδίζετε τα παντζάρια και τα στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας. Με ένα εξαιρετικά κοφτερό μαχαίρι τα κόβετε σε λεπτές φέτες και πάλι τα στεγνώνετε σε απορροφητικό χαρτί.

Τα αλατίζετε ελαφρά, ζεσταίνετε άφθονο σπορέλαιο σε ένα τηγάνι και, όταν κάψει καλά, τα τηγανίζετε μέχρι να γίνουν τραγανά. Τα βγάζετε, τα ακουμπάτε σε απορροφητικό χαρτί και όταν σερβίρετε τον ξινό τραχανά τα σκορπάτε πάνω από τη σούπα.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr