OliveMagazine

Βελουτέ φάβας με αβγοτάραχο

Βελουτέ φάβας με αβγοτάραχο

Μερίδες:5-6
Χρόνος προετοιμασίας:5'
Χρόνος μαγειρέματος:45'
Έτοιμο σε:50'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 350γρ. φάβα
  • 24 φετούλες αβγοτάραχου, λεπτές
  • 1 λίτρο ζωμό κότας
  • 1 κρεμμύδι μέτριο σε φέτες
  • 1 καρότο σε φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • λίγο ελαιόλαδο για το σερβίρισμα
  • αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Αδειάζετε τη φάβα μέσα σε ένα σουρωτήρι και την πλένετε με άφθονο, κρύο νερό. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι. Ρίχνετε το καρότο, το σκόρδο και τα σοτάρετε όλα μαζί μέχρι να μυρίσουν όμορφα.

Προσθέτετε την πλυμένη φάβα και ανακατεύετε καλά για 2-3 λεπτά. Ρίχνετε το ζωμό κότας και αφήνετε να πάρει βράση. Αλατίζετε, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε μέχρι να χυλώσει και να σπάσει η φάβα.

Την αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς, τη βάζετε στο μπλέντερ και τη χτυπάτε μέχρι να πάρετε ένα βελούδινο πολτό. Τη βάζετε ξανά στην κατσαρόλα, την αφήνετε να πάρει μια βράση, δοκιμάζετε και, αν χρειάζεται, της προσθέτετε επιπλέον ζωμό και λίγο αλάτι.

Σερβίρετε τη βελουτέ βάζοντας στο κέντρο κάθε πιάτου από τρεις λεπτές φετούλες αβγοτάραχου. Διακοσμείτε με σταγονίτσες από χυμό λεμονιού και λίγο ελαιόλαδο.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος- Food Styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο