Διαδικασία
Ρίχνετε τη φάβα σε μια κατσαρόλα με 500 ml κρύο νερό και το φύλλο δάφνης και μόλις πάρει βράση μαγειρεύετε για 20 λεπτά σε δυνατή φωτιά, ξαφρίζοντας συνεχώς με μια τρυπητή κουτάλα. Τη στραγγίζετε σε σουρωτήρι και την ξεπλένετε με νερό.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι, το πράσο, το σκόρδο και το καρότο μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους. Προσθέτετε τον πελτέ, αν χρησιμοποιείτε, τα μπαχαρικά, τη μαντζουράνα, τη φάβα, τον ζωμό, αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία, κλείνετε με καπάκι και σιγοβράζετε για περίπου 40-45 λεπτά.
Πολτοποιείτε τη ζεστή σούπα επιτόπου με ραβδομπλέντερ ή σε δόσεις στο μπλέντερ και σερβίρειτε με φρέσκο κόλιανδρο και
σουμάκ.
Φωτογραφία - Food styling: Εύα Μονοχάρη - Funky Cook