OliveMagazine

Βελουτέ φάβας

Βελουτέ φάβας

Μερίδες:4-5
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:1:5'
Έτοιμο σε:1:25'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 150 γρ. φάβα
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κρεμμύδι, χοντροκομμένο
  • 1 πράσο, χοντροκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες
  • 1 καρότο, σε ροδέλες
  • 40ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • ¾ κουτ. γλυκού κύμινο
  • ½ κουτ. γλυκού κόλιανδρο
  • 1 κουτ. γλυκού μαντζουράνα ξερή
  • 800ml ζωμό λαχανικών σπιτικό ή ψυγείου
  • 1 κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτας (προαιρετικά)
  • Για το σερβίρισμα

  • λίγο σουμάκ
  • λίγο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ρίχνετε τη φάβα σε μια κατσαρόλα με 500 ml κρύο νερό και το φύλλο δάφνης και μόλις πάρει βράση μαγειρεύετε για 20 λεπτά σε δυνατή φωτιά, ξαφρίζοντας συνεχώς με μια τρυπητή κουτάλα. Τη στραγγίζετε σε σουρωτήρι και την ξεπλένετε με νερό.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι, το πράσο, το σκόρδο και το καρότο μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους. Προσθέτετε τον πελτέ, αν χρησιμοποιείτε, τα μπαχαρικά, τη μαντζουράνα, τη φάβα, τον ζωμό, αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία, κλείνετε με καπάκι και σιγοβράζετε για περίπου 40-45 λεπτά.

Πολτοποιείτε τη ζεστή σούπα επιτόπου με ραβδομπλέντερ ή σε δόσεις στο μπλέντερ και σερβίρειτε με φρέσκο κόλιανδρο και σουμάκ.

Φωτογραφία - Food styling: Εύα Μονοχάρη - Funky Cook

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr