OliveMagazine

Βενιζελικά (φοντάν σοκολάτας με γλάσο βανίλιας)

Βενιζελικά (φοντάν σοκολάτας με γλάσο βανίλιας)

Μερίδες:για 70 κομμάτια
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:30'
Χρόνος αναμονής:24 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • ½ κιλό αμύγδαλα με το φλούδι τους
  • 200γρ. κουβερτούρα τριμμένη
  • ½ φλιτζάνι λικέρ Cointreau
  • κονιάκ για το πλάσιμο
  • Για το σιρόπι

  • 1½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • Για το γλάσο

  • 350γρ. βανίλια υποβρύχιο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βράζετε το νερό με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν πηχτό σιρόπι και το αφήνετε να κρυώσει. Σε ποσότητα πρέπει να είναι ένα φλιτζάνι περίπου.

Αλέθετε τα αμύγδαλα στο multi προσέχοντας να μη γίνουν σκόνη. Τα ανακατεύετε μέσα σε ένα μπολ με την τριμμένη κουβερτούρα. Περιχύνετε το μίγμα πρώτα με το λικέρ και μετά ρίχνετε σιγά σιγά και το σιρόπι. Ζυμώνετε το μίγμα ρίχνοντας όσο σιρόπι χρειαστεί μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα που θα πλάθεται.

Βρέχετε τα χέρια σας με κονιάκ και παίρνετε μικρές ποσότητες μίγματος το οποίο πλάθετε σε μπαλάκια. Αφήνετε τα μπαλάκια για 24 ώρες πάνω σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα να στεγνώσουν καλά.

Για το γλασάρισμα: ζεσταίνετε τη βανίλια σε ένα κατσαρολάκι μέχρι να γίνει ρευστή. Προσοχή, δεν πρέπει να κοχλάσει. Ρίχνετε ένα ένα τα μπαλάκια μέσα στο γλάσο και τα γυρνάτε να σκεπαστούν παντού. Αν δείτε ότι το γλάσο αρχίζει να βράζει, αποσύρετε το κατσαρολάκι από τη φωτιά.

Βγάζετε τα τρουφάκια ένα ένα και τα ακουμπάτε στο ταψί με τη λαδόκολλα. Τα στολίζετε με μια λεπτή γραμμή βανίλιας από πάνω. Αφήνετε να στεγνώσουν και τα βάζετε σε τρουφόχαρτα πριν τα σερβίρετε.

Φωτογραφία: Γιάννης Αθυμαρίτης - Food styling: Αντωνία Κατή

Tips

Aν θέλετε, μπορείτε να αρωματίσετε το σιρόπι της σαλάτας διαφορετικά: αντί για λουίζα, μαστίχα και λεμόνι δοκιμάστε τζίντζερ, λάιμ και δυόσμο. Σε αυτή την περίπτωση χρησιμοποιήστε υποβρύχιο με άρωμα βανίλια.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο