OliveMagazine

Βερίκοκα γεμιστά με κατίκι Δομοκού και φιστίκι Αιγίνης

Βερίκοκα γεμιστά με κατίκι Δομοκού και φιστίκι Αιγίνης

Μερίδες:5-6
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:20'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 15-16 βερίκοκα ώριμα αλλά σφιχτά, χωρίς κουκούτσια, κομμένα στη μέση
  • 180γρ. κατίκι Δομοκού
  • ¼ φλιτζανιού φιστίκια Αιγίνης χοντροκοπανισμένα
  • 1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • λίγο αλάτι θαλασσινό
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε ένα μπολ ανακατεύετε το κατίκι με το ξύσμα λεμονιού μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βάζετε το μίγμα στο ψυγείο να κρυώσει λίγο.

Τοποθετείτε τα βερίκοκα σε πιατέλα με το άνοιγμα προς τα πάνω.

Βάζετε το μίγμα της γέμισης σε κορνέ (ή τυλίγετε μια λαδόκολλα σε σχήμα χωνιού, βάζετε μέσα τη γέμιση και κόβετε λίγο την άκρη με ψαλίδι) και γεμίζετε τα βερίκοκα τόσο όσο χρειάζεται να σχηματιστεί μια μπαλίτσα.

Πασπαλίζετε τη γέμιση με τα φιστίκια και, πριν το σερβίρισμα, προσθέτετε λίγο θαλασσινό αλάτι από πάνω.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο