OliveMagazine

Βερίκοκα ποσέ σε Vinsanto με κρέμα τυριού

Βερίκοκα ποσέ σε Vinsanto με κρέμα τυριού

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:35'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 24 βερίκοκα
  • 2 νεροπότηρα Vinsanto
  • Για την κρέμα τυριού

  • 150γρ. χλωρό τυρί από τη Σαντορίνη
  • 200γρ. κρέμα γάλακτος πλήρη
  • 4 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
  • 1 πρέζα βανίλια
  • 200γρ. cookies σοκολάτας
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Χωρίζετε τα βερίκοκα στη μέση και με ένα μικρό μαχαιράκι αφαιρείτε τη σκληρή ακρούλα τους. Τα βάζετε σε μια κατσαρόλα με τα δύο νεροπότηρα Vinsanto και τα βράζετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν χωρίς να διαλυθούν.

Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τα ακουμπάτε σε πιατέλα, αφήνοντας το κρασί να συνεχίσει να βράζει μέχρι να γίνει σαν σιρόπι.

Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Την αρωματίζετε μαζί με τη βανίλια και προσθέτετε τη ζάχαρη. Ρίχνετε σιγά σιγά μέσα στη σαντιγί το χλωρό τυρί μέχρι να γίνει ένα ενιαίο μίγμα, το οποίο φυλάτε στο ψυγείο.

Σπάζετε τα cookies σε χοντρά κομμάτια. Αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε την κρέμα με το τυρί. Κατόπιν τοποθετείτε τα βερίκοκα και τα περιχύνετε με το σιρόπι Vinsanto. Τέλος, σκορπάτε από πάνω τα σπασμένα cookies και σερβίρετε αμέσως.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο