OliveMagazine

Βινεγκρέτ με βαλσαμικό ξίδι και κουκουνάρι

Βινεγκρέτ με βαλσαμικό ξίδι και κουκουνάρι

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:10'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 100 ml ξίδι βαλσαμικό
  • 50 γρ. κουκουνάρι
  • 20 γρ. (1 κουτ. σούπας) μουστάρδα ντιζόν
  • 1 κουτ. σούπας θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 300 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός του λαδιού σ’ ένα μπολ ή στο μπλέντερ. Προσθέτουμε το λάδι σιγά-σιγά, σχεδόν σταγόνα σταγόνα στην αρχή χτυπώντας με το σύρμα ή με το μπλέντερ να δουλεύει σε υψηλή ταχύτητα. Μόλις το μείγμα αρχίσει να πήζει λιγάκι και ξεκινήσει η ομογενοποίηση, προσθέτουμε το λάδι με αργή και σταθερή ροή.

Τοποθετούμε τη βινεγκρέτ στη συντήρηση κλεισμένη σε πλαστικό ή γυάλινο σκεύος με καπάκι. Μπορούμε να τη διατηρήσουμε για 1 με 2 εβδομάδες. Δεδομένου πως στη συντήρηση κάποια στιγμή θα «κόψει», θα την ανακατέψουμε καλά πριν τη χρήση, ώστε να την επαναφέρουμε.

Φωτογραφίες: Βαγγέλης Πατεράκης – Food styling: Elena Jeffrey

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο