OliveMagazine

Βινεγκρέτ με εσπεριδοειδή και δυόσμο

Βινεγκρέτ με εσπεριδοειδή και δυόσμο

Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:10'
Έτοιμο σε:25'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 250ml χυμό πορτοκάλι
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 5 κλωνάρια δυόσμου
  • 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 2 κουτ. σούπας χυμό λάιμ
  • 1 κουτ. σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 κουτ. σούπας ξύσμα λεμονιού
  • 1 κουτ. σούπας ξύσμα λάιμ
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα ντιζόν
  • 175ml ηλιέλαιο
  • 125ml ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε κατσαρολάκι βάζετε το χυμό πορτοκάλι με τη ζάχαρη και τα κλωναράκια δυόσμου και βράζετε μέχρι να μείνει ο μισός. Αφήνετε να κρυώσει.

Προσθέτε στο χυμό πορτοκάλι τους χυμούς και το ξύσμα από τα υπόλοιπα εσπεριδοειδή, τη μουστάρδα, το ηλιέλαιο και το ελαιόλαδο. Ανακατεύετε καλά να ομογενοποιηθούν.

Δοκιμάζετε και διορθώνετε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι και προσθέτετε τον ψιλοκομμένο δυόσμο.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Elena Jeffrey

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο