OliveMagazine

Βλίτα και στύφνος με τριμμένη ντομάτα και ταραμά

Βλίτα και στύφνος με τριμμένη ντομάτα και ταραμά

Μερίδες:5
Χρόνος προετοιμασίας:25'
Χρόνος μαγειρέματος:5'
Έτοιμο σε:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό βλίτα καθαρισμένα, μόνο τα φύλλα
  • 500γρ. στύφνο καθαρισμένο, μόνο τα φύλλα
  • 1 μάτσο μυρώνια κομμένα με το χέρι, μόνο τα φύλλα
  • 3 ντομάτες
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • ½ κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • αλάτι
  • Για την ταραμοσαλάτα

  • 150γρ. ταραμά λευκό
  • 2 φέτες ψωμί χωριάτικο, μουλιασμένο σε νερό
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • 200ml ελαιόλαδο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ετοιμάζετε τα χόρτα: Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράζετε τα χόρτα για περίπου 5 λεπτά και τα απλώνετε να κρυώσουν γρήγορα. Στο μπλέντερ χτυπάτε την ντομάτα με το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο και το αλάτι.

Φτιάχνετε την ταραμοσαλάτα: Δουλεύετε στο μπλέντερ πρώτα τον ταραμά μαζί με το μισό ελαιόλαδο μέχρι να σχηματιστεί μια λεία κρέμα.

Προσθέτετε το ψωμί το οποίο θα στραγγίξετε ελαφρά γιατί το λίγο νερό που θα μείνει κάνει την ταραμοσαλάτα πιο αφράτη. Ρίχνετε και το χυμό λεμονιού μαζί με το υπόλοιπο ελαιόλαδο σταδιακά και χτυπάτε μέχρι το μίγμα να γίνει κρεμώδες. Ανακατεύετε τα χόρτα με την τριμμένη ντομάτα και σερβίρετε στο πιάτο με μια κουτάλια ταραμά.

Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο