Διαδικασία
Ετοιμάζετε τα χόρτα: Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράζετε τα χόρτα για περίπου 5 λεπτά και τα απλώνετε να κρυώσουν γρήγορα. Στο μπλέντερ χτυπάτε την ντομάτα με το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο και το αλάτι.
Φτιάχνετε την ταραμοσαλάτα: Δουλεύετε στο μπλέντερ πρώτα τον ταραμά μαζί με το μισό ελαιόλαδο μέχρι να σχηματιστεί μια λεία κρέμα.
Προσθέτετε το ψωμί το οποίο θα στραγγίξετε ελαφρά γιατί το λίγο νερό που θα μείνει κάνει την ταραμοσαλάτα πιο αφράτη. Ρίχνετε και το χυμό λεμονιού μαζί με το υπόλοιπο ελαιόλαδο σταδιακά και χτυπάτε μέχρι το μίγμα να γίνει κρεμώδες. Ανακατεύετε τα χόρτα με την τριμμένη ντομάτα και σερβίρετε στο πιάτο με μια κουτάλια ταραμά.
Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή