OliveMagazine

Βλίτα τσιγαριαστά με ντομάτα, ελιές, κύμινο και απάκι κοτόπουλο

Βλίτα τσιγαριαστά με ντομάτα, ελιές, κύμινο και απάκι κοτόπουλο

Χρόνος προετοιμασίας:0'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:0'
ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ:
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 500 γρ. βλίτα
  • 80 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. απάκι κοτόπουλο
  • 2 μικρές ντομάτες, τριμμένες
  • 8 ντοματίνια
  • 8 ελιές Καλαμών, χωρίς κουκούτσι
  • 1 μικρό κρεμμύδι ξερό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 50 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 1/3 κουτ. γλυκού κύμινο, σε σκόνη
  • 1/3 κουτ. γλυκού καπνιστή πάπρικα
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα βλίτα από τα χοντρά κοτσάνια. Σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό που βράζει ρίχνουμε τα βλίτα και τα ζεματάμε για 3΄. Σουρώνουμε και κρυώνουμε λίγο τα χόρτα με νερό βρύσης. Τα αφήνουμε να στραγγίξουν.

Σε ένα ευρύχωρο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, μια σκελίδα σκόρδο σπασμένη για άρωμα και το κύμινο για 1΄. Προσθέτουμε τα βλίτα και σοτάρουμε για 2΄-3’. Κατόπιν σβήνουμε με το κρασί. Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και πάπρικα. Μαγειρεύουμε για 2΄-3΄ακόμη και, τέλος, προσθέτουμε τα ντοματίνια, τις ελιές και το απάκι κοτόπουλο σε λεπτές φέτες. Αποσύρουμε το σκεύος και σερβίρουμε αμέσως περιχύνοντας με λίγο επιπλέον ελαιόλαδο.

Φωτογραφία: Studio M, Styling: Κατερίνα Λυκουρέση, Food styling: Μ. Γεωργιάδης

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο