OliveMagazine

Βλιτόπιτα γυμνή με φέτα

Βλιτόπιτα γυμνή με φέτα

Μερίδες:για 1 ταψί 32 εκ.
Χρόνος προετοιμασίας:25'
Χρόνος μαγειρέματος:45'
Έτοιμο σε:1:10'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 200γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 50ml ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 3 αβγά
  • 1 κιλό βλίτα καθαρισμένα, κομμένα και ζεματισμένα, καλά στραγγισμένα
  • 250γρ. τυρί φέτα, τριμμένη
  • 100γρ. κασέρι, τριμμένο
  • 50γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • σουσάμι, για το πασπάλισμα
  • κολοκυθόσπορο, για το πασπάλισμα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Σε ένα μπολ ενώνετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο και τα αβγά, ελαφρώς χτυπημένα. Προσθέτετε τα τυριά, τα βλίτα και το γάλα. Αλατοπιπερώνετε.

Λαδώνετε ένα ταψάκι και μεταφέρετε σε αυτό το μίγμα. Πασπαλίζετε με σουσάμι και κολοκυθόσπορο και ψήνετε στο φούρνο για 45 λεπτά. Σερβίρετε την πίτα ζεστή.

Φωτογραφία – Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr