OliveMagazine

Βολιώτικο σπεντζοφάι

Βολιώτικο σπεντζοφάι

Μερίδες:4-5
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:35'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 500γρ. λουκάνικο χωριάτικο, κομμένο σε μέτριες φέτες
  • 5 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 8-10 πιπεριές πράσινες, χοντροκομμένες
  • 4 ώριμες ντομάτες
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • θυμάρι ή ρίγανη
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Σοτάρετε τα λουκάνικα για 1-2 λεπτά και τα μεταφέρετε σε πιάτο.

Προσθέτετε το υπόλοιπο λάδι και μόλις ζεσταθεί σοτάρετε τις πιπεριές, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε τις ντομάτες, τη ζάχαρη, το θυμάρι, τα λουκάνικα και αλατοπιπερώνετε. Ανακατεύετε και σιγοβράζετε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να πήξει η σάλτσα.

Φωτογραφία - Food styling: Εύα Μονοχάρη - Funky Cook

Tips

Παραλλαγή: Χρησιμοποιήστε όποιο είδος πιπεριάς σας αρέσει. Οι καυτερές αλλά και οι Φλωρίνης ταιριάζουν εξίσου με τα χωριάτικα λουκάνικα.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο