OliveMagazine

Βουτήματα κανέλας

Βουτήματα κανέλας

Μερίδες:για 25 τεμάχια
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 220γρ. βούτυρο 82%
  • 280γρ. ζάχαρη ξανθή
  • 1 κουτ. σούπας γάλα πλήρες
  • 3γρ. κανέλα σκόνη
  • 430γρ. αλεύρι μαλακό
  • 1 αβγό
  • 7γρ. μπέικιν πάουντερ
  • ελάχιστο αλάτι
  • 50γρ. σταφίδα κορινθιακή (προαιρετικά)
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ρίχνετε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και ανακατεύετε με το φτερό σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν και να πάρουν τη μορφή ζύμης. Αν χρησιμοποιήσετε την σταφίδα την ενσωματώνετε τώρα στη ζύμη.

Στη συνέχεια ανοίγετε τη ζύμη με τον πλάστη σε πάχος 2 χιλιοστών, τη βάζετε σε ένα ταψάκι και την αφήνετε στη συντήρηση μέχρι να σφίξει.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Βγάζετε τη ζύμη από τη συντήρηση και την κόβετε σε σχήματα της αρεσκείας σας.

Τα βάζετε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί, αλείφετε με αβγό και τα ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20 λεπτά (ανάλογα το φούρνο).

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr