OliveMagazine

Βουτυράτα λαχανικά με κρέμα καρύδας και μουστάρδα

Βουτυράτα λαχανικά με κρέμα καρύδας και μουστάρδα

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 σελινόριζα μεγάλη
  • 200γρ. γλυκοπατάτες
  • 3 καρότα
  • 1 ρέβα μεγάλη
  • 3 κουτ. σούπας μαργαρίνη
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 ποτηράκι του κρασιού λευκό αρωματικό κρασί
  • 1 ποτηράκι του κρασιού ζωμό λαχανικών
  • 1 ποτηράκι του κρασιού φυτική κρέμα καρύδας
  • 1 κουτ. σούπας πικάντικη μουστάρδα
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Καθαρίζετε τις ρίζες της γης από το φλούδι τους και τις πλένετε καλά. Τις κόβετε σε χοντρά κομμάτια και, ειδικά τα καρότα, σε χοντρές ροδέλες.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε τη μαργαρίνη και το ελαιόλαδο. Βάζετε μέσα τα κομματάκια από τις ρίζες και τα σοτάρετε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντάς τα συνέχεια τουλάχιστον για 10 λεπτά, μέχρι να γυαλίσουν καλά και να αρχίσουν να ψήνονται.

Σβήνετε με το λευκό κρασί. Δυναμώνετε τη φωτιά και περιμένετε να εξατμιστεί. Προσθέτετε τότε το ζωμό λαχανικών, αλατοπιπερώνετε, μετριάζετε τη φωτιά, σκεπάζετε το φαγητό και αφήνετε να μαγειρευτεί τουλάχιστον για 15 λεπτά.

Στο μεταξύ, σε ένα μπολάκι ανακατεύετε την κρέμα καρύδας με τη μουστάρδα. Ξεσκεπάζετε την κατσαρόλα, ρίχνετε την κρέμα με τη μουστάρδα, δυναμώνετε τη φωτιά και περιμένετε μέχρι να πήξει καλά η σάλτσα.

Σερβίρετε το φαγητό σε βαθιά πιάτα και απολαμβάνετε ταυτόχρονα όλες τις διαφορετικές γεύσεις.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Τina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr