OliveMagazine

Βουτυράτο πιλάφι με κρασάτα συκωτάκια πουλιών

Βουτυράτο πιλάφι με κρασάτα συκωτάκια πουλιών

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:45'
Έτοιμο σε:60'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 600γρ. συκωτάκια πουλιών
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 νεροπότηρο κρασί γλυκό Μοσχάτο Σάμου
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 κουτ. γλυκού κοφτό πάπρικα γλυκιά
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για το πιλάφι

  • 1 νεροπότηρο ρύζι για πιλάφι
  • 4 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
  • 3 νεροπότηρα ζωμό λαχανικών
  • αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βάζετε τα συκωτάκια σε σουρωτήρι και τα πλένετε καλά. Τα ακουμπάτε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν.

Σε μεγάλο βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να αρχίσει να ροδίζει. Ρίχνετε τα συκωτάκια πουλιών και τα σοτάρετε ανακατεύοντας απαλά για να μη διαλυθούν.

Πασπαλίζετε με τη γλυκιά πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Ρίχνετε τον πελτέ και ανακατεύετε. Τέλος, σβήνετε με το γλυκό κρασί, ανακατεύετε και αφήνετε τα συκωτάκια να μαγειρευτούν για 10-15 λεπτά περίπου σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πήξει η σάλτσα. Τα διατηρείτε ζεστά.

Ετοιμάζετε το πιλάφι: Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζετε το βούτυρο και το αφήνετε να ζεσταθεί καλά. Ρίχνετε μέσα το ρύζι και σοτάρετε ανακατεύοντας συνέχεια για 5 λεπτά περίπου.

Αμέσως μετά ρίχνετε δύο νεροπότηρα ζωμό λαχανικών. Αλατίζετε, ανακατεύετε καλά, αφήνετε να πάρει βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και βράζετε για 10 λεπτά περίπου. Βγάζετε το καπάκι και ανακατεύετε απαλά. Αν χρειάζεται, προσθέτετε μισό νεροπότηρο ζωμό επιπλέον. Μόλις το ρύζι απορροφήσει το ζωμό κάνετε ένα τελευταίο ανακάτεμα, σβήνετε τη φωτιά και αφήνετε να απορροφηθεί εντελώς ο ζωμός.

Μεταφέρετε το πιλάφι σε φόρμα στρογγυλή με τρύπα στη μέση. Ξεφορμάρετε σε πιατέλα και βάζετε στη μέσα τα συκωτάκια.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο