OliveMagazine

Βραστό με χειμωνιάτικα λαχανικά

Βραστό με χειμωνιάτικα λαχανικά

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:2:0'
Έτοιμο σε:2:20'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχάρι για βραστό (ποντίκι & κότσι)
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 μέτριες πατάτες
  • 1 λευκή γλυκοπατάτα
  • 1 μεγάλο πράσο
  • 2 καρότα
  • 3-4 μικρά άγρια μανιτάρια
  • 100γρ. σελινόριζα
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 30ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για το σερβίρισμα

  • μπούκοβο
  • λεμόνι ή ξίδι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Πλένετε το κρέας και το βάζετε σε ευρύχωρη κατσαρόλα με νερό, περίπου 1,5 λίτρο. Ξεκινάτε το βράσιμο σε δυνατή φωτιά για 10 λεπτά, ξαφρίζοντας συνεχώς όσο χρειαστεί.

Προσθέτετε το δαφνόφυλλο και το ένα κρεμμύδι ολόκληρο, χαμηλώνετε σε μέτρια φωτιά και βράζετε για περίπου μιάμιση ώρα.

Κόβετε τα λαχανικά σε ομοιόμορφα κομμάτια και τα προσθέτετε στην κατσαρόλα. Αν χρειάζεται ρίχνετε και 1 φλιτζάνι ζεστό νερό. Προσθέτετε το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνετε και συνεχίζετε να βράζετε τη σούπα για 20 λεπτά.

Τη σερβίρετε αμέσως πασπαλίζοντας με μπούκοβο και περιχύνοντας με λεμόνι ή ξίδι, ανάλογα την προτίμησή σας.

Φωτογραφία - Food styling: Εύα Μονοχάρη - Funky Cook

Tips

Προσαρμόστε τη συνταγή προσθέτοντας τα αγαπημένα σας λαχανικά, αλλά μην παραλείψετε να βράσετε το κρέας σύμφωνα με τις οδηγίες.


Η σούπα μπορεί να γίνει και με άλλα κρέατα (γίδα ή πρόβειο).


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr