OliveMagazine

Βύσσινο γλυκό κουταλιού

Βύσσινο γλυκό κουταλιού

Μερίδες:για 3 μέτρια βαζάκια
Χρόνος προετοιμασίας:40'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:1:20'
Χρόνος αναμονής:2 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 2 κιλά βύσσινα
  • 2 κιλά ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 2-3 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • άρωμα βανίλιας (προαιρετικά)
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Πλένετε τα βύσσινα, βγάζετε τα κουκούτσια με φουρκέτα ή με το ειδικό εργαλείο, πάνω από ένα μπολ, ώστε ο χυμός τους να πέφτει μέσα. Έπειτα, τον ρίχνετε στην κατσαρόλα όπου θα βράσετε το γλυκό.

Τα βουτάτε σε καυτό νερό για λίγα δευτερόλεπτα. Τα μεταφέρετε αμέσως σε παγωμένο νερό και τα αφήνετε για 10 λεπτά.

Τα στραγγίζετε και τα βάζετε μαζί με τη ζάχαρη στην κατσαρόλα. Ξεπλένετε τα κουκούτσια με νερό, το μετράτε και το ρίχνετε πάνω στο βύσσινο.

Βράζετε το γλυκό σε δυνατή φωτιά μέχρι να δέσει το σιρόπι. Στο διάστημα αυτό αφαιρείτε με τρυπητή κουτάλα τον αφρό που δημιουργείται.

Λίγο πριν δέσει εντελώς, ρίχνετε το χυμό λεμονιού και τη βανίλια (αν βάλετε). Για να βεβαιωθείτε ότι έδεσε το γλυκό, ρίξτε μερικές σταγόνες σε πιατάκι. Όταν κρυώσει το σιρόπι και σταθεί κόμπος σημαίνει ότι το γλυκό είναι σωστά δεμένο (όσο κάνετε τη δοκιμή, απομακρύνεται την κατσαρόλα από τη φωτιά).

Όταν δέσει το γλυκό και το τραβήξετε από τη φωτιά, καλό είναι να ανακινήσετε 5-6 φορές την κατσαρόλα, ώστε να φουσκώσουν τα βύσσινα. Μεταφέρετε το γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα, ζεστό. Τα βιδώνετε και τα αναποδογυρίζετε. Τα αφήνετε έτσι για μισή ώρα περίπου και κατόπιν τα αποθηκεύετε σε δροσερό και σκοτεινό μέρος.

Tips

Με τον ίδιο τρόπο ακριβώς γίνεται και το γλυκό κουταλιού κεράσι.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr